NIJMEGEN - TopJudo Amsterdam is dit weekend op het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams goed in de prijzen gevallen: het jongensteam onder 12 jaar pakte de titel en werd Nederlands kampioen. Het jongensteam onder 15 jaar pakte de bronzen medaille en het meidenteam -15 werd vijfde.


In Nijmegen troffen afgelopen weekend de beste jeugdteams elkaar. In de ochtend waren de teams -12 aan de beurt. De jongens van TopJudo Amsterdam gingen vlammend van start en wonnen de eerste pot met 5-0 van het Gelderse team Bijsterbosch. Team Groningen kon in de tweede partij ook te weinig tegenstand bieden tegen de jongens uit Amsterdam waardoor het 4-1 werd. In de halve finale begon het spannend te worden tegen Joey's Judoschool, maar het Amsterdamse team trok de winst naar zich toe met 3-2. De finale ging tussen Topjudo Amsterdam en districtsgenoot Kenamju. Het bleef spannend tot het eind, waarbij de laatste Amsterdamse judoka, Hamza Kayakusu (+42 kg), de wedstrijd besliste en het Nederlands kampioenschap veiligstelde.

🥇Jongensteam Topjudo Amsterdam -12

-30 kg Tiago Panday (Judo Club Amstelveen); David van Schijndel (Judo Academie Amsterdam)

-34 kg Max Blankevoort en Timo Koop (beiden Judoschool Van Heest)

-38 kg Mohammed El Gatir (Judo Club Amstelveen); Joa Huinder (Judoschool Van Heest)

-42 kg Milan Dundas (SV Kodokan) en Siem Sahuleka (Judoschool Van Heest)

+42 kg Hamza Kayakusu (Judo Academie Amsterdam)

Teams onder 15

In de middag was het de beurt aan de jeugdteams van onder de 15 jaar. De meiden van Topjudo Amsterdam brachten het ver in het toernooi. Ze mochten strijden om de bronzen medaille, die ze helaas net verloren waardoor ze als vijfde eindigden. Het Amsterdamse jongensteam pakte vrij eenvoudig de winst in de eerste twee partijen. In de halve finale werd het heel spannend maar werd er met 4-3 verloren van het sterke Bushi Arnhem. Dat maakte dat zij mochten strijden om het brons, die wedstrijd trokken de Amsterdammers zonder problemen naar zich toe en het brons ging dan ook mee naar Amsterdam.

🥉Jongensteam Topjudo Amsterdam -15

-38 kg Duke Beekman en Bram van Uitert (Beiden SV Kodokan)

-42 kg Diego Panday (Judo Club Amstelveen); Boris Varadinov (Judo Academie Amsterdam)

-46 kg Thijs Jacobs (Judoschool Van Heest); Valentino Meulenhoff (Judo Club Amstelveen);

-50 kg Janne van Heest (Judoschool Van Heest), Dean Hergarden (Sportschool Toradoshi)

-55 kg Boris van der Horst en Saul Mollink (beiden Judoschool Van Heest)

-60 kg Rowan den Blauwen (SV Kodokan);

+60 kg Jan van der Kroon (SV Kodokan)

Coaches TopJudo Amsterdam Youri Kalisvaart en Justin van Heest : 'Wij zijn ongelooflijk trots op deze jonge judoka's! Zo zie je maar dat hard trainen altijd loont.'

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de veertien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talentprogramma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen, Budoschool Amsterdam, Judoschool van der Hoek en Bakker Sport.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl