AMSTERDAM - Het Jeugdfonds Sport Amsterdam is vanaf dit jaar het goede doel van de verschillende Echo Mini Marathons tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Het Jeugdfonds Sport maakt sporten mogelijk voor kinderen van 2 t/m 17 jaar, die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie van een sportclub, zwemclub of kleding en attributen. De opbrengst van de Echo Mini Marathons komt geheel ten goede aan het Jeugdfonds Sport.

Tijdens de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober zijn er meerdere onderdelen voor kinderen. Zo kunnen kinderen van 2 t/m 12 jaar meedoen aan één van de Echo Mini Marathons langs het parcours. Deze populaire Echo Mini Marathons over een afstand van 1 kilometer worden, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, georganiseerd voor kinderen uit de wijk. Rene Wit, race director van de TCS Amsterdam Marathon: ''Wij zijn zeer verheugd met onze samenwerking. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ook kinderen in Amsterdam die het financieel niet breed hebben kunnen sporten.'' Kim Stoutenbeek van Jeugdfonds Sport Amsterdam kijkt ook uit naar de samenwerking: ''Jeugdfonds Sport slaat graag de handen ineen met Le Champion om nog meer kinderen in Amsterdam in beweging te brengen.''


Kinderen t/m 12 jaar doen mee aan deze kilometerlopen op drie verschillende locaties: Stadsdeel Zuid: De Borcht (onder Amstelpark), Stadsdeel Oost: bij het Galileïplantsoen en in Stadsdeel Zuid bij het Olympiaplein. Meedoen aan de Echo Mini Marathon betekent ook na afloop gelijk de Nederlandse en internationale toppers van de TCS Amsterdam Marathon aanmoedigen. Daarnaast zijn op alle drie de locaties verschillende activiteiten voor kinderen met onder andere springkussens, muziek, atletiekmeerkamp en een loterij met leuke prijzen.


Inschrijven voor één van de Echo Mini Marathons kan voor alle locaties online t/m 18 oktober. Na-inschrijving op de dag zelf is mogelijk in Stadsdelen Oost en Zuid. Kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl/deelnemers/kinderlopen/.