AMSTERDAM - Vandaag maakt het bestuur van de Amsterdamse club bekend dat het Rachel de Haze heeft weten vast te leggen voor het komende seizoen als train(st)er/coach van haar damesselectie.


Rachel zal aan het eind van het lopende seizoen haar actieve handbalcarrière beëindigen en zich verder gaan bezighouden met haar carrière als handbaltrainster.

In de afgelopen jaren heeft Rachel zich naast speelster, al bezig gehouden met de ontwikkeling van jongere speelsters op het hoogste niveau, zowel binnen OTTO Work Force/VOC Amsterdam als bij de jeugd-selecties van het NHV. Ook volgt zij de trainerscursussen die nodig zijn om op het hoogste niveau te mogen acteren.

Verder is het bestuur druk in onderhandeling met diverse mensen om de technische staf rondom Rachel te completeren. Daar zullen een paar nieuwe gezichten bij komen en een paar vertrouwde gezichten zullen verdwijnen. Alles is er bij OTTO Work Force/VOC Amsterdam op gericht om de opleiding van talenten op een hoger niveau te brengen en daarbij hoort ook het aanstellen en ondersteunen van talentvolle jonge ambitieuze trainers.
Ricardo Clarijs zal, in een adviserende rol, OTTO Work Force/VOC Amsterdam ondersteunen om het hoge ambitieniveau te realiseren.

Doelstellingen voor Rachel de Haze zijn duidelijk; de talentvolle jeugdlichtingen klaarstomen voor de senioren en speelsters uit de selectie opleiden voor de volgende stap in hun carrière en daarmee (weer) meedraaien in het linker rijtje van de Eredivisie.

Vooralsnog wordt de "prestatie-lat", voor wat het bestuur betreft, niet al te hoog gelegd. Het bouwen aan een nieuw team kost nu eenmaal tijd.
Met het vastleggen van Rachel heeft het bestuur getracht duidelijkheid te creëren voor aanvang van de beslissende fase van de competitie. De dames van OTTO Work Force/VOC Amsterdam strijden volop mee om het landskampioenschap maar zijn ook doorgedrongen tot de laatste acht teams
voor de nationale beker.