AMSTERDAM - Vanaf het seizoen 2021-2022 zullen Belgisch international Nicolas Poncelet (24) en Australische internationals Matthew Dawson (27) en Trent Mitton (30) zich bij de selectie van Alexander Cox voegen.


Nicolas Poncelet (foto) komt van Royal Leopold Club waarmee hij in 2019 landskampioen van België werd. Tijdens de afgelopen EHL Final 4 in het Wagener stadion won hij een bronzen medaille en viel hij op met zowel zijn verdedigende acties als zijn aanvallende spel.

Met de Red Lions (Belgisch nationale team) werd hij in 2019 tweede tijdens de Pro League. Een jongere Poncelet won met de Red Cougards (de jonge Red Lions) op het EK en WK voor junioren ook al twee keer zilver.

Zijn toekomstige coach Alexander Cox laat weten: ‘Ik ben erg blij met de komst van Nicolas. Een versterking voor het team. Hij is een aanvallende back die ook goed op het middenveld kan spelen. Daarnaast is hij als persoonlijkheid een echte meerwaarde voor het team.’

Matthew Dawson speelt sinds 2014 in het nationale team van Australië. De verdediger speelde al 140 wedstrijden voor de Kookaburras en speelde onder meer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Met hem mee komt Kookaburras teamgenoot Trent Mitton. De aanvaller debuteerde in het nationale team tijdens de Champions Throphy in 2010. In zijn 173 internationale wedstrijden scoorde hij 80 doelpunten waarin hij vele prijzen won, zoals meerdere Champions Trophies en de bronzen medaille op de WK in 2018.

‘Matthew is een zeer sterke centrale verdediger die over uitstekende opbouw kwaliteiten beschikt en een goede corner heeft. Trent is fysiek sterk, scoort makkelijk en is als aanvaller uitzonderlijk sterk in zijn verdedigende werk. Beide brengen ervaring en mentaliteit in de ploeg. Daar ben ik heel blij mee’ vertelt Cox.

Door de komst van deze ervaren internationals ontstaat er een mooi evenwicht tussen ervaring en talent in het team, waarbij zowel voor resultaat kan worden gespeeld en talenten zich optimaal kunnen ontplooien.

Afscheid van drie spelers
Nicki Leijs stopt, na negen seizoenen voor AH&BC gespeeld te hebben, met hockeyen op het hoogste niveau. De robuuste verdediger staat vooral bekend om zijn fluwelen techniek en zijn zaalhockeyskills. De zaalinternational werd met het zaalteam van Amsterdam dan ook tweemaal Lanskampioen.

Johannes Mooij verhuist naar Barcelona en gaat terug naar Atlètic Terrassa, waar hij twee jaar geleden al een jaar voor hockeyde. In totaal hockeyde Mooij zeven seizoenen bij Amsterdam en werd hij samen met Leijs twee keer Landskampioen in de zaal.

Strafcornerspecialist Tanguy Cosyns vertrekt ook bij AH&BC. Na twee seizoenen in de Hoofdstad en vele doelpunten voor Amsterdam te hebben gescoord, gaat de Belgisch interational weer terug naar Belgie waar hij zal spelen voor zijn oude club Royal Racing Club de Bruxelles.

Bestuurslid Tophockey Klaas Veering: “Met het vertrek van Nicki, Johannes en Tanguy nemen we afscheid van drie fantastische hockeyers die veel voor Amsterdam hebben betekend. We zijn ze dan ook zeer dankbaar en wensen ze alle goeds in hun volgende stappen.”