AMSTERDAM - De inschrijving voor de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon is vanaf vandaag geopend. Op zondag 18 oktober 2020 kunnen maximaal 45.000 hardlopers meedoen aan deze internationale marathon, die bekend staat om het vlakke én aantrekkelijke parcours met vele highlights. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Alle onderdelen finishen in het historische Olympisch Stadion. Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl.

Introductie nieuw logo
Organistor Le Champion introduceert voor de TCS Amsterdam Marathon vanaf de editie 2020 een nieuw event logo. Blikvanger in het nieuwe logo is de iconische marathontoren van het Olympisch Stadion, in combinatie met de herkenbare Amsterdamse trapgevels en de drie Andreaskruisen. Het logo staat daarmee symbool voor het decor van deze unieke stadsmarathon.

Geliefd over de hele wereld
De stad Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op buitenlandse deelnemers. Al jaren is de TCS Amsterdam Marathon het meest internationale sportevenement van Nederland, met afgelopen editie maar liefst 140 verschillende nationaliteiten aan de start. Sport, kunst en cultuur worden bij deze marathon optimaal gecombineerd. Zo start en finisht de hele marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en neemt het parcours de deelnemers mee langs meerdere bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel en de Zuidas.

Snelste marathon van Nederland
Naast het meest internationale sportevenement, mag de TCS Amsterdam Marathon zich ook de snelste marathon van Nederland noemen. De Keniaan Lawrence Cherono verbeterde in 2018 het parcoursrecord naar 2.04.06. Wereldwijd staat Amsterdam op de zesde plaats in de ranglijst snelste marathonsteden.

Compleet marathon weekend
Het marathon weekend bestaat, naast de hardlooponderdelen op zondag, over een driedaagse Internationale Marathon Expo (vanaf vrijdag), de Good Morning City Run op zaterdagochtend door de binnenstad van Amsterdam en een traditionele Pasta Party in het Olympische Stadion op zaterdagavond. Le Champion organiseert ook het wandelevenement, de Amsterdam City Walk. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.amsterdamcitywalk.nl.

Deelnemerslimieten
Voor de diverse onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon zijn de volgende limieten vastgesteld:
- TCS Marathon: 17.500
- Mizuno Halve Marathon: 20.000
- TCS 8 km: 7.500

Inschrijven is tot het bereiken van de limiet mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. Bij inschrijving kunnen alle deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan het goede doel Cancer Center Amsterdam. Deelnemers aan de Echo Mini Marathons kunnen doneren aan het Jeugdfonds Sport Amsterdam.