AMSTERDAM/ZAANDAM - Op vrijdagavond 1 september wordt het startschot gegeven voor de derde editie van de Pre-Run Dam tot Damloop. De Pre-Run past naadloos in de voorbereiding op de Damloop by night en Dam tot Damloop, die op zaterdagavond 16 en zondag 17 september plaatsvinden. Inschrijven voor deze voorbereidingsloop op de Zaanse Schans is nog mogelijk tot en met zondag 27 augustus of tot de limiet van 1.000 deelnemers is bereikt. Schrijf je in via www.lechampion.nl/hardlopen.

Met een ondergaande zon zullen honderden hardlopers van start gaan bij de Pre-Run Dam tot Damloop. Met op het programma een 3,5 Engelse Mijl (5,6 km) en een 7 Engelse Mijl (11,3 km) is deze run een goed ijkpunt voor de Damloop by night en de Dam tot Damloop. De start en finish vinden plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours brengt de deelnemers over de Zaanse Schans in Zaandam. Een unieke locatie, waarbij het Hollandse polderlandschap, de idyllische houten huisjes en molens het prachtige decor vormen.

Lopen voor het goede doel
Bij de Pre-Run Dam tot Damloop is het voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. MIND Us, het officiële goede doel van de Dam tot Damloop, is ook het goede doel van de Pre-Run. MIND Us zet zich in voor de mentale gezondheid van jongeren. Samen met jongeren en allerlei partijen in het hele land stimuleren zij (vernieuwende) initiatieven die jongeren een platform bieden waar ze zich gezien en gehoord voelen.

Het grootste hardloopfeest van het jaar
Op zondag 17 september komen ruim 40.000 hardlopers in actie bij de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel en het feit dat de start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Een dag is niet genoeg voor het grootste hardloopfeest van het jaar, daarom is de Damloop by night in het leven geroepen. Op zaterdagavond 16 september kan men het gevoel van de Dam tot Damloop ervaren, maar dan in de avond en een kortere afstand, namelijk 5 Engelse Mijl (8 km). De startbewijzen vliegen de deur uit. De inschrijvingen zijn geopend tot en met maandag 4 september.

Inschrijven
Inschrijven voor de Pre-Run Dam tot Damloop is nog mogelijk tot en met zondag 27 augustus of tot de limiet van 1.000 deelnemers is bereikt. Hardlopers die niet staan ingeschreven voor de Damloop by night of Dam tot Damloop zijn ook van harte welkom bij de Pre-Run. Er is geen na-inschrijving op de dag zelf.