AMSTERDAM - Op zaterdag 1 oktober 2022 staat de oudste toertocht van Sportorganisatie Le Champion, de Markertoer, voor de 54e keer op de evenementenkalender. De Markertoer is een schitterende en afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, wordt er gefietst langs mooie dorpjes als Ransdorp, Holysloot en Durgerdam. De prachtige uitgepijlde routes, goede verzorging en enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de deelnemers vanaf de fiets onbezorgd kunnen genieten van het mooie landschap in het gebied boven Amsterdam.

Routes
De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 50 of 90 kilometer. Vanaf restaurant Spijkerman in Purmerend gaan de fietsers van start richting de dorpjes Hobrede en Etersheim (langs het museumschooltje waar Johan C. Kieviet zijn Dik Trom verhalen schreef) Over de IJsselmeerdijk gaan de deelnemers verder naar de historische stadjes Edam, Volendam en Monnickendam. Met aan twee kanten water op de Zeedijk wordt er gefietst naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken. Hier kunnen de deelnemers even uitwaaien en ervaren ze de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen op palen bouwden om zich te verweren tegen het water.

Inschrijven

Inschrijven voor de Markertoer kan online via www.lechampion.nl/markertoer. Leden van Le Champion of van de NTFU profiteren van € 2,- korting op het inschrijftarief.