ZAANDAM/AMSTERDAM - Op zaterdag 21 en zondag 22 september klinkt het startschot van de 38e editie van de Dam tot Damloop. Op deze derde zondag leggen jaarlijks 46.000 hardlopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 lopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen in een businessteam. De inschrijving voor de Dam tot Damloop wordt opgesplitst in drie momenten. Naast de Business Run is vandaag ook de businessinschrijving voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en Saxo Dam tot Dam FietsClassic geopend.

Samen met collega’s, relaties of klanten meedoen aan de Dam tot Dam Business Run is absoluut een unieke ervaring. Het is niet voor niets dat iedere hardloopliefhebber de Dam tot Damloop een keer wil meemaken. De spanning op de Prins Hendrikkade, de bijzondere passage door de IJtunnel, de ontelbare aanmoedigingen in Amsterdam-Noord en de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam. Tenslotte kan de dag gezamenlijk worden afgesloten bij het Dam tot Dam Finish Festival. Daarnaast levert samen trainen naar de Dam tot Damloop ook nog eens gezondere collega’s, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op.

Vitaliteit is de laatste jaren een belangrijk onderwerp geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen een positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op de prestaties. Een gebrek aan vitaliteit zorgt voor meer ziekteverzuim en dat komt helaas vaker voor in Nederland. Als veel collega’s sporten en de uitdaging aangaan, ligt de drempel voor andere collega’s lager. Onderlinge strijd op het gebied van bewegen versterkt de sociale cohesie, een interessa nt neveneffect is het wegvallen van hiërarchie.

Damloop by night

Naast de 10 Engelse Mijl op zondag 22 september, kunnen bedrijven ook meedoen aan de Damloop by night. Een dag eerder, op zaterdagavond 21 september, kunnen 15.000 hardlopers meedoen aan de 5 Engelse Mijl (8 km). Deelnemers aan de Damloop by night lopen met een big smile op het gezicht en genieten maximaal van de vele DJ’s, bandjes én spectaculaire lichtshows. Bedrijven kunnen ook hier meedoen met een businessteam en gebruik maken van de vele voordelen.

Dam tot Dam Weekend

Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen bedrijven met hun werknemers ook wandelen of fietsen. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, op zaterdag 21 september met 13.000 wandelaars. Vorig jaar werden ook daar businessonderdelen toegevoegd en deze waren bij deze eerste editie direct uitve rkocht. Een dag later vindt de Saxo Dam tot Dam FietsClassic plaats met 4.000 fietsers. De inschrijving voor de Business Walk van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en de Business Ride van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic zijn ook sinds vandaag geopend.

Inschrijving voor leden en individuele deelnemers

De leden van Le Champion kunnen gebruik maken van de speciale voorinschrijving, die geopend is tussen maandag 8 april t/m maandag 22 april. Vanaf dinsdag 23 april opent de reguliere inschrijving voor hardlopers, wandelaars en fietsers.