AMSTERDAM - De inschrijving van de Amsterdam City Walk op zaterdag 15 oktober 2022 is geopend. Voor deze 8e editie kunnen deelnemers kiezen uit routes van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km. Elke route heeft zijn eigen sfeer en beleving en brengt wandelaars langs de hoogtepunten van onze hoofdstad. Inschrijven is mogelijk via www.amsterdamcitywalk.nl.

Beleef Amsterdam
Dankzij de verschillende afstanden is de Amsterdam City Walk geschikt voor de beginnende en de geoefende wandelaar. Deelnemers ontdekken volop cultuur en natuur, waaronder de historische Prinsengracht, het sfeervolle Vondelpark, gezellige buurten en natuurlijk de beroemde Magere Brug. De wandeling langs de highlights van Amsterdam is, in combinatie met het entertainment langs de routes, een echte Amsterdam Experience.

Bijzondere startlocaties
Naast de sfeervolle routes zijn ook de start- en finishlocaties bijzonder. De wandelaars van de vier langste afstanden starten vanaf de atletiekbaan in het iconische Olympisch Stadion, de deelnemers aan de 14 km starten nabij Station Sloterdijk en de 10 km start vanaf het sfeervolle Rembrandtplein. Alle deelnemers finishen gezamenlijk op het Stadionplein, voor de deur van het Olympisch Stadion.

Wandel mee voor het goede doel
Ook dit jaar kunnen deelnemers aan de Amsterdam City Walk een vrijwillige bijdrage doen voor een van de projecten van Stadsherstel Amsterdam, dat monumenten en beeldbepalende panden redt. Het opgehaalde bedrag gaat naar de Oosterkerk in Amsterdam en zal gebruikt worden voor de herbestemming van deze 17e-eeuwse kerk.

Inschrijven
Wandelliefhebbers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de 8e editie van de Amsterdam City Walk via www.amsterdamcitywalk.nl. De inschrijvingsperiode is geopend t/m 3 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De organisatie van de Amsterdam City Walk verwacht dit jaar 14.000 wandelaars aan de start.