AMSTERDAM - De Amsterdam City Walk viert op zaterdag 19 oktober 2024 de 10e editie. De jubileumeditie van deze Amsterdamse wandelbeleving trekt naar verwachting 12.000 wandelaars naar de hoofdstad. De deelnemers ondergaan wandelend een echte Amsterdam Experience langs een van de routes van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. De inschrijving voor dit populaire wandelevenement is nu geopend.

De Amsterdam City Walk zorgt er met drie unieke startlocaties voor dat de wandelaars een vliegende start van hun wandelbeleving ervaren. Deelnemers aan de 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het iconische Olympisch Stadion. De 14 km-wandelaars beginnen hun wandeltocht in de buurt van Station Sloterdijk, om de hoek van het Westerpark. Het bekende Rembrandtplein in het centrum van de stad is de startlocatie van de 10 km. De uitgepijlde routes brengen de wandelaars door het sfeervolle centrum van Amsterdam, maar ook door de mooie groene parken die de stad rijk is.

Voor ieder wat wils

De Amsterdam City Walk is een laagdrempelig wandelevenement, geschikt voor iedereen. Het deelnemersveld is iedereen jaar erg gevarieerd: van ervaren wandelaars die geen genoeg kunnen krijgen van lange afstanden tot beginnende en jonge wandelaars die de uitdaging van 10 kilometer aangaan of daar lekker rustig van genieten. Wandelaars van alle leeftijden komen op zaterdag 19 oktober naar Amsterdam om te genieten van de afwisselende routes en de sfeer van de stad.

Beleef Amsterdam als nooit tevoren

Amsterdam bruist altijd al, maar tijdens de Amsterdam City Walk wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Je kunt de stad op veel manieren beleven. Door te kijken, te luisteren én te proeven. Dit komt tijdens de Amsterdam City Walk allemaal samen: een echte Amsterdam Experience.

Onderweg zorgt de organisatie voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers typische lekkernijen uit de hoofdstad uitgedeeld. De routes brengen de wandelaars langs wereldberoemde Amsterdamse iconen en verborgen parels die de hoofdstad zo uniek maken.

Wandel mee voor het behoud van monumenten


Ook bij deze jubileumeditie is Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Dit jaar worden de vrijwillige donaties van de deelnemers gebruikt voor de restauratie van de zaal van het Muziekhuis, in het Amsterdamse regentenhuis aan de Kloveniersburgwal 47. Wandelaars kunnen er ook voor kiezen om een sponsoractie voor een zelfgekozen goed doel te starten voor hun deelname aan de Amsterdam City Walk. Zo krijgen zij een persoonlijke actiepagina en kunnen zij gesponsord worden door familie, vrienden en kennissen en hun wandelbeleving door Amsterdam nog meer betekenis geven.

Sta jij aan de start?

De inschrijving voor deze wandelbeleving door Mokum is nu geopend. De organisatie verwacht op zaterdag 19 oktober 12.000 enthousiaste wandelaars aan de start. Ben jij er ook bij? Schrijf je dan nu in voor 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km via www.amsterdamcitywalk.nl.