AMSTERDAM - Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus wordt in het Sportpark van het Amsterdamse Bos het Europees Kampioenschap Hockey georganiseerd. Hieronder vind je handige informatie over onder meer de bereikbaarheid van het evenement en het Amsterdamse Bos.

Zowel de mannen als de vrouwen strijden de komende dagen om de Europese titel in het vernieuwde Wagener Stadion. Op vrijdagavond 18 augustus trapt het Nederlands Dameselftal om 20:00 uur het EK af tegen de dames van Spanje.

Hieronder vind je handige informatie voor bezoekers van het EK en overige Bosbezoekers.

Bereikbaarheid

We raden bezoekers van het EK Hockey en overigde bezoekers van het Amsterdamse Bos in de eerste plaats aan om met de fiets, lopend of met het Openbaar Vervoer naar het Bos te komen. Raadpleeg onze routebeschrijving voor meer informatie.

Parkeren voor het EK Hockey

Bezoekers van het evenement kunnen naast hun entreekaartje een parkeerbewijs kopen. Met dat bewijs kun je op één van de evenement-parkeerplaatsen staan. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in het Amsterdamse Bos en bij de RAI. Als de parkeergelegenheid in het Bos de maximum capaciteit heeft bereikt, gaan de parkeerkaarten voor de Amsterdam RAI in verkoop.

Overige Bosbezoekers (die met de auto komen) kunnen op de reguliere parkeerplaatsen in het Amsterdamse Bos parkeren.

Minder parkeergelegenheid Wagenerstadion

Het afgelopen jaar is het Wagenerstadion vernieuwd. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond (het stadion wordt vrijdag geopend), maar nog niet helemaal. Tijdens het EK Hockey vinden er geen werkzaamheden plaats, maar na de zomer gaat de aannemer weer aan de slag. Dit zorgt voor verminderde parkeergelegenheid rond het Wagenerstadion tijdens het EK Hockey.

Extra drukte Sportpark-gebied

Verwacht wordt dat het tijdens het EK Hockey drukker zal zijn op en rondom het Sportpark van het Amsterdamse Bos. De wedstrijden in het 1e en 2e weekeinde zijn al uitverkocht. Wij raden overige Bosbezoekers, zoals gebruikers van de vrije sportvelden, maneges, sportclubs, wandelaars en hondenuitlaters, daarom aan rekening te houden met deze extra drukte.

Side events

Tijdens het EK Hockey staat de stad Amsterdam en haar omgeving volledig in het teken van hockey. Diverse hockeyverenigingen organiseren side events en ook in Amsterdam worden verschillende activiteiten georganiseerd. Naast het reguliere EK hockey in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos wordt ook het Euro ParaHockey Championship 2017 gespeeld, een Europees Kampioenschap Hockey voor G-hockeyers. Kijk voor meer informatie op de website van het EK Hockey.

Boekje Amsterdam en Hockey

De allereerste hockeywedstrijd die ooit in Nederland is gehouden was in 1892 in Amsterdam, achter het Rijksmuseum, nu 125 jaar geleden. Ter gelegenheid van dit EK zijn 20 verhalen gebundeld, waarin de geschiedenis van hockey in Amsterdam wordt verteld: Amsterdam en Hockey, eeuwen in beweging. De bundel komt voort uit een samenwerking van het Stadsarchief en de gemeente Amsterdam. Sporthistoricus Jurryt van de Vooren schreef hem. Wil je deze mooie bundel ook lezen? Download hem hier

(PDF, 2 MB)

.

Klachten/meldingen

Loop je tijdens het EK Hockey ergens tegenaan en wil je daarvan melding doen of een klacht indienen, dan kan dat via het Klachten- of meldingenformulier. Heb je vragen over de parkeerkaarten of tickets? Neem dan contact op met evenementen@knhb.nl.

Meer informatie over het EK Hockey

Benieuwd wanneer het Nederlands team speelt? Of wil je dit tophockeyspektakel live meemaken? Er zijn nog tickets beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van het EK Hockey.