GRONINGEN - Ajax heeft op het nippertje een zege weten te behalen op bezoek bij FC Groningen. Invaller Klaas Jan Huntelaar zorgde in de 78e minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Overigens haalde Huntelaar het eind van de wedstrijd niet want vlak na zijn winnende goal zag hij zijn tweede gele kaart.

Desondanks was de zege van Ajax wel terecht aangezien het de beste kansen kreeg. Zo was aanvoerder De Ligt al in de 7e minuut dichtbij met een kopbal op de paal en waren er ook mogelijkheden voor nogmaals De Ligt en Neres. FC Groningen wist met name door een aantal irritante overtredingen het spel van Ajax te ontregelen.

Na de pauze kregen Van de Beek en Veltman kansen, maar was namens de thuisploeg ook Ritsu Doan dichtbij met een schot voorlangs. Nadat een schot van Tagliafico door Zeefuik van de lijn werd gehaald besliste Huntelaar het duel door goed bij zijn tegenstander weg te draaien en doeltreffend uit te halen. Door van vreugde zijn shirt uit te doen gaf scheidsrechter Higler hem geel, even later gevolgd door nog zo'n kaart na een overtreding op Memisevic. Met tien man hield Ajax toch stand en is het weer een stapje dichterbij de titel.

FC Groningen - Ajax 0-1 (0-0)
78. Huntelaar 0-1