AMSTERDAM - ‘T Knooppunt en Hovocubo hebben in de halve finale van de KNVB Beker reclame gemaakt voor het zaalvoetbal. Na een eerste helft waarin het vooral aftasten was werd de tweede helft om van te smullen. Beiden ploegen gingen vol voor een plek in de finale, welke door ‘T Knooppunt middels een 4-3 overwinning werd behaald.

In het eerste bedrijf waren beiden ploegen vooral verdedigend erg sterk en liet het weinig steken vallen. Wel maakte de thuisploeg de nodige overtredingen, waardoor er na acht minuten de vijfde overtreding een feit was. Hovocubo ging geen moment op zoek naar de zesde overtreding waardoor het geen tien meter trap kreeg. Lange tijd leken er voor rust ook geen doelpunten te vallen, totdat Mo Attaibi op avontuur ging. De speler, die in België en Italië actief was, gaf de bal op het juiste moment breed waardoor Mats Velseboer de bal binnen kon tikken.

Na rust werd het een veel levendigere wedstrijd. Al na één minuut was het Tevfik Ceyar die de gelijkmaker binnenschoot. Ceyar kwam vanaf links en schoot de bal achter Dave Stet. Daarna bewezen beiden keepers niet voor niets de eerste keus te zijn bij hun club.

Veilige haven
In één minuut wisten Amar Zouggaghi, Jeroen de Groot en Sofian el Adel allen zeer onnodig hands te maken, iets wat een gele kaart opleverde. Niet veel later kreeg oud Hovocubo speler Jeroen de Groot opnieuw geel waardoor de Amsterdammers in ondertal kwamen. Tevfik Ceyar bewees dat ‘T Knooppunt ook met een man minder kan toeslaan. Een snelle uitbraak zorgde voor ruimte, waar na Ceyar de bal via de onderkant van de lat snoeihard binnen schoot.

Nog geen minuut later was het Appie Attahiri die de bal vanaf links doel trof en de 3-1 maakte. Amir Zouggaghi was weer een minuut later de maker van de 4-1. De aanvaller kreeg de bal na een intrap en schoot deze direct binnen.

Powerplay
Het Hoornse Hovocubo liet het er niet bij zitten. De ploeg van coach Sander van Dijk bracht met Yoshua St. Juste meer dreiging door hem als vijfde veldspeler in te zetten. Vier minuten voor tijd resulteerde dit in de 4-2 van Mats Velseboer, en drie minuten voor tijd was het Martin van Eeuwijk die de aansluitingstreffer maakte.

In de resterende drie minuten bleef Hovocubo aandringen, en had geluk dat Amar Zouggaghi twee open doelkansen slordig naast schoot. In de voorlaatste minuut kregen de Hoornaren een tien meter trap, maar Mo Attaibi stuitte op Manuel Kuijk waardoor de ultieme kans op de gelijkmaker niet werd verzilverd.

Hovocubo wist zich na de 4-1 dus te herpakken, maar kon de stand niet meer gelijk trekken. Hierdoor strand de ploeg uit Hoorn in de halve finale van de KNVB Beker. ‘T Knooppunt plaatst zich dus voor de finale. Op goede vrijdag wordt deze gespeeld tegen het Heerhugowaardse FC Marlène, dat zich al eerder plaatste ten koste van FC Eindhoven.