HOORN - Na vier wedstrijden waarin er liefst 39 maal werd gescoord stond er voor Hovocubo vrijdagavond eindelijk de eerste serieuze krachtmeting op het programma. Van ASV LEBO mag immers verwacht worden dat die ook om de bovenste plaatsen gaan meedoen. Toch behaalde de ploeg van coach Sander van Dijk wederom een ruime zege, al kwam die pas in de slotfase tot stand.

Net als Hovocubo hadden ook de Amsterdammers dit seizoen nog geen puntenverlies gelden en de gasten toonden zich in De Opgang ook een ware tegenstander. Keeper Dave Stet moest zelfs flink aan de bak in de openingsfase, maar deed dat naar behoren. Ondertussen bracht Ilias Bouzit de thuisploeg met een mooie knal in de bovenhoek op voorsprong, maar drie minuten later moest Stet wel capituleren bij een inzet van Soeremly Te Vrede. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Ook na de pauze ging het lang gelijk op. Halverwege nam de thuisploeg via Soufian Charraoui een hernieuwde voorsprong, maar net zo snel werd het weer gelijk door een benutte penalty van Youssef Makraou. Met nog zes minuten op de klok zorgde Karim Mossaoui voor de derde keer voor een Hoornse voorsprong en feitelijk betekende dit de beslissing. De gasten gaven nu steeds meer ruimte weg en Hovocubo profiteerde optimaal. Zowel Mossaoui, Bouzit en Charroui maakten hun tweede doelpunt van de avond en het slotakkoord was voor de sterk spelende Appie Atahiri: 7-2.