AMSTERDAM - Honderden Deense voetbalsupporters hebben zich sinds het begin van de middag verzameld op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zij zijn in afwachting van het EK-duel tussen Denemarken en Wales die vanavond om 18.00 uur in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld.


De sfeer is bovenal gemoedelijk en gezellig op het Amsterdamse plein. Onbekend is hoeveel supporters er van beide landen vanavond in het stadion aanwezig zullen zijn. In principe mogen er 16.000 fans de Johan Cruijff Arena in. Veruit de meesten daarvan zijn voetballiefhebbers uit Nederland.

Aangezien Wales (onderdeel van Groot-Brittanië) en Denemarken deze week nog niet de status groen of geel hebben i.v.m. corona werd supporters van beide landen afgeraden naar Amsterdam te reizen. Dat zou betekenen dat bezoekers uit beide landen tien dagen in quarantaine zouden moeten en pas na vijf dagen getest kunnen worden. Ook de ministeries van beide landen hebben een negatief reisadvies afgegeven.

Op enkele kleine groepjes na, zijn er nog niet veel supporters van Wales gesignaleerd in het Amsterdamse centrum. Mocht Nederland zondagavond winnen van Tsjechiè dan treft men in de kwartfinale één de winnaar van Wales-Denemarken.