AMSTERDAM - Voor het tweede jaar halen wandelaars van de Amsterdam City Walk geld op voor een project van Stadsherstel Amsterdam. Dit jaar is dit de renovatie van de Hollandsche Manege Amsterdam. De nieuwe afstand van 14 km gaat door de Hollandsche Manege Amsterdam. Deze afstand is populair, want tot nu toe hebben de meeste wandelaars zich hiervoor ingeschreven. De Amsterdam City Walk vindt plaats op zaterdag 19 oktober. Ga voor meer informatie naar www.amsterdamcitywalk.nl.

Wandelaars kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar de renovatie van de Hollandsche Manege Amsterdam. Deze, met koninklijke allure gebouwde, stadsmanege aan het Vondelpark is de oudste van Europa. Deze koninklijke allure heeft de manege helaas al lang niet meer. Met de donaties van de wandelaars kan Stadsherstel Amsterdam de Hollandsche Manege Amsterdam haar grandeur teruggeven.

Populaire, nieuwe afstand
Dit jaar is er een zesde afstand toegevoegd aan het evenement: de 14 km. Bij een nieuwe afstand hoort ook een nieuwe startlocatie. De 14 km gaat van start vanaf Ven Amsterdam. Vanuit daar gaan de wandelaars richting het Westerpark en is de eerste stempelpost bij de Haarlemmerpoort. Dit was in 2018 het goede doel van de Amsterdam City Walk. Vervolgens gaat de route verder via het IJ, de Foodhallen en door het sfeervolle centrum. De 14 km is de enige afstand die door de Hollandsche Manege Amsterdam wandelt en deze unieke plek mag bewonderen. De finish is op het Stadionplein bij het Olympisch Stadion. De andere afstanden waar wandelaars uit kunnen kiezen zijn: 10, 17, 20, 26 en 33 km.

Inschrijven
Wandelaars kunnen zich nog t/m maandag 7 oktober inschrijven voor de zesde editie van de Amsterdam City Walk. Op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk. Ga voor meer informatie naar www.amsterdamcitywalk.nl.