AMSTERDAM – Na drie afgelaste wedstrijden is Hollandia dan toch begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op bezoek bij concurrent JOS/Watergraafsmeer werd een keurige 1-4 overwinning geboekt.

Eerder dit seizoen wisten de Amsterdammers met 0-2 te winnen in Hoorn, maar deze editie tussen beiden verliep anders. JOS/Watergraafsmeer was al bezig aan een slechte reeks en tegen Hollandia kon daar geen verandering aan worden gebracht.

Al in de eerste minuut kwam Hollandia op voorsprong. Ondanks dat JOS/Watergraafsmeer buitenspel claimde wist Joey Lieshout de bal te geven aan Mark Zwagerman die de bal vervolgens kon intikken. De voorsprong werd vervolgens niet meer weggeven door de Hoornse ploeg van coach Charles van Altena.

Na een kwartier mochten de spelers van Hollandia elkaar opnieuw feliciteren. Daryl Osborne wist een voorzet van Niek Reus binnen te koppen waarmee de 0-2 een feit was. Bij de rust leidde Hollandia nog altijd met 0-2 en mocht JOS/Watergraafsmeer nadenken over het strijdplan voor het tweede bedrijf.

Hollandia pakt door

In de tweede helft wist Hollandia door te pakken en de voorbeschouwing uit te bouwen. Na een kwartier wees scheidsrechter Horst naar de penaltystip na een overtreding van de Amsterdamse thuisploeg. Stefan Dol wist het buitenkansje te verzilveren en op die manier de overwinning binnen te halen voor zijn ploeg, want met 0-3 waren de kansen voor de ploeg uit Amsterdam verkeken.

In de 73e minuut wist invaller Stefan Schipper verandering te brengen in de stand. De 25 jarige voetballer trof doel, maar verder als één doelpunt kwam JOS/Watergraafsmeer niet.

De mooiste treffer van de middag viel tien minuten voor tijd. Vanaf ongeveer 35 meter wist de pas achttien jarige Sven Deen de bal hard in de bovenhoek te jagen. Daarmee was het verschil van drie doelpunten weer hersteld.

In de slotfase werden er geen doelpunten meer gescoord, waardoor Hollandia met een 1-4 overwinning zeer tevreden huiswaarts ging. Komende zondag speelt de ploeg thuis tegen hekkensluiter Dieze West.