AMSTERDAM – Hollandia zag de afgelopen drie wedstrijden afgelast worden, en hoopt komende zondag wel in actie te mogen komen. Op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer zal Hollandia een allesbehalve makkelijke middag krijgen.

Twee weken geleden reisde Hollandia af naar Huissen en was klaar met de warming-up. Helaas hoorde het tien minuten voor de aftrap dat de scheidsrechter alsnog besloot om het duel af te lasten. Voor de Hoornaren betekende het 150 kilometer terug naar Hoorn zonder ook maar één minuut van de wedstrijd gespeeld te hebben.

Hollandia spelers Thomas de Jong en Lars Weistra werden voor de winterstop geschorst, maar door de drie afgelaste wedstrijden zullen zij zondag vanaf de zijlijn kijken hoe hun ploeg het opneemt tegen JOS.

Kan alle kanten op
Hollandia staat zevende in de Hoofdklasse A, maar dat zegt absoluut niets op dit moment. De ene ploeg heeft vijftien duels gespeeld, de andere zestien of zeventien wedstrijden. Doordat de verschillen ook nog zo klein zijn valt het niet te voorspelen wie waar zal eindigen.

Hollandia kan komende zondag, bij winst op JOS, in punten gelijk komen met de Amsterdammers. Met twee wedstrijden minder gespeeld kan de ploeg JOS achter zich laten.

Om te klimmen moet gewonnen worden. De komende wedstrijden zijn gunstig voor de Hoornse formatie. Na de ontmoeting met JOS speelt Hollandia tegen vijf ploegen die lager staan op de ranglijst. Dieze West en de Bataven staan op de laatste twee plaatsen en dus telt alleen de winst voor de ploeg van coach Charles van Altena.

Maar eerst wacht een ontmoeting met JOS/Watergraafsmeer, de nummer vijf van de Hoofdklasse. Het verschil tussen beiden ploegen bedraagt slechts drie punten. Een rijke historie is er niet tussen beiden. Tweemaal eerder speelde Hollandia op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. Beiden duels eindigden in een gelijkspel.

Komende zondag dus een nieuwe wedstrijd tussen beiden ploegen. Het duel op sportpark Drieburg start om 14.00 uur.