AMSTELVEEN - Sinds zaterdag 30 maart is hockeyvereniging MHC Amstelveen rookvrij. Onder grote belangstelling van ouders en kinderen onthulde wethouder Sport Rob Ellermeijer een 'Rookvrij'-bord.

In zijn toespraak benadrukte de wethouder het belang van rookvrij kunnen sporten. “Amstelveen is goed op weg een rookvrije gemeente te worden. Dat is ook de ambitie van het college. Een rookvrije sportclub zou eigenlijk heel gewoon moeten zijn. Toch is dat nog niet overal het geval. Dus laten we onze kinderen en elkaar het goede voorbeeld geven. We juichen het enorm toe dat de Mixed Hockeyclub Amstelveen deze belangrijke stap heeft gezet.”

Aan de start van MHC Amstelveen Rookvrij was ook een prijsvraag verbonden: alle jeugdteams was gevraagd een filmpje te maken waarin zij lieten zien waarom rookvrij sporten belangrijk is.

Het besluit van MHC Amstelveen om rookvrij verder te gaan is in de Algemene Ledenvergadering besloten. De leden, jong en oud, zullen er vanaf nu samen voor zorgen dat er niet meer gerookt wordt.