AMSTERDAM - Hockeyster Charlotte Vega heeft haar loopbaan beëindigd, zo liet zij dinsdag zelf weten via haar social media. De 29-jarige aanvalster speelde sinds 2013 voor hockeyclub Amsterdam, waarmee ze vorig jaar landskampioen werd.


"Na tien mooie hockeyjaren in de hoofdklasse heb ik besloten om te stoppen als tophockeyster. Ik heb veel hoogtepunten mogen beleven, zoals trips met Oranje en interlands, twee Europese titels met Amsterdam en als toetje vorig jaar ook het landskampioenschap", aldus Vega.

Charlotte Vega begon met hockey bij eersteklasser Qui Vive in Uithoorn. In 2010 maakte ze haar hoofdklasse-debuut bij Pinoké om vervolgens in 2013 naar het Amsterdamse Bos te verhuizen. In Amsterdam kroonde ze zich in het seizoen 2017-2018 tot topscorer van de hoofdklasse. Een jaar later pakte ze met de club de landstitel door Den Bosch in een drieluik te verslaan.

In 2013 liet toenmalig bondscoach Max Caldas Vega debuteren in Oranje. De aanvalster zou 21 interlands spelen waarin ze vijfmaal scoorde.