NOORD-HOLLAND - De dagen worden langer en de temperaturen stijgen. De lente staat voor de deur en daarmee gaan fietsharten sneller kloppen. Begin het voorjaar goed en stap op de racefiets voor de 48e editie van de Ronde van Noord-Holland op zaterdag 23 april. Met prachtige routes, gezelligheid en goede verzorging onderweg verdient deze klassieker een plekje op jouw wieleragenda. Het ontbreekt je aan niets! Inschrijven is nog t/m 11 april mogelijk op www.rondevannoordholland.nl.


De routes van de Ronde van Noord-Holland zijn vernieuwd en nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes van onze provincie. Proef de sfeer van Noord-Holland, adem de frisse lentewind in en geniet onderweg van prachtige groene polders, historische stolpboerderijen, schilderachtige dorpjes en bloeiende tulpenvelden. Voor zowel de fanatieke als de recreatieve racefietsers is er een passende uitdaging over 80, 110 of 160 km. Naast vernieuwde routes zijn ook de verzorgingsposten in een fris voorjaarsjasje gestoken. Deelnemers aan de langste afstanden, de 110 en 160 km, kunnen even tot rust komen op nieuwe posten in Heemskerk en Kolhorn. Met startlocaties in Alkmaar, Hoorn en Purmerend is er altijd een geschikte opstapplek bij jou in de buurt.

Fietsen is hot!

Voor wielervrienden en -verenigingen is de Ronde van Noord-Holland een traditionele gezamenlijke rit aan het begin van de lente. Hele pelotons slingeren door de polders om weer samen in actie te komen. Nu fietsevenementen weer op de kalender staan van Le Champion is de animo om mee te doen groter dan ooit. Zo is de Omloop van Zandvoort op zondag 27 maart met 3.500 startbewijzen volledig uitverkocht. Mis de Ronde van Noord-Holland niet en trommel al je fietsvrienden op voor een heerlijke voorjaarsrit.

Goede doel

De Hartstichting is ook dit jaar het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Iedereen heeft het recht op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben en te léven. Daarom werken we samen aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen. Er kan een vrijwillige donatie worden gedaan tijdens de inschrijving of je kunt jezelf laten sponsoren door een actiepagina aan te maken via de website.

Inschrijven

De inschrijving voor de Ronde van Noord-Holland is geopend t/m 11 april 2022. Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nl.