AMSTERDAM - In navolging van Freeke Moes maakt ook Hester van der Veld (22) de overstap naar Amsterdam.


Hester komt over van het Haagse hdm, waar ze als speelster sinds de C-jeugd speelde na een vroege overstap van Forescate. Eenmaal in dames 1 werd Hester al vrij snel een leider en toonaangevende speelster voor dit team. Hester valt op vanwege haar tactische vermogen en slimme passes. Hester straalt altijd rust uit.

Met de keuze voor Amsterdam hoopt Hester zichzelf als speelster door te ontwikkelen. "De komst van Hester is een enorme boost voor ons team, met het wegvallen van een aantal ervaren krachten is Hester de ideale versterking. Hester heeft een mooie toekomst voor zich en ik ben blij dat wij daaraan bij kunnen dragen en tevens van haar kwaliteiten kunnen genieten de komende jaren’, aldus Tigges.

Met meerdere gouden medailles tijdens EK’s in Oranje U18 en een zilveren WK medaille met Jong Oranje maakte Hester haar officiële debuut in Oranje op 27 januari 2019 in Auckland, Nieuw-Zeeland. Met daarna nog interlands tegen Australië, Amerika en Argentinië heeft ze inmiddels 4 interlands achter haar naam. Met de overstap naar Amsterdam zet ze haar ambitie om definitief aan te haken bij Oranje kracht bij!

Naast het hockeyen heeft ze bijna haar studie aan de sportacademie HALO afgerond en begint ze volgend jaar aan haar bachelor pedagogische wetenschappen.