ZEIST - De hervatting van de Eredivisie zaalvoetbal bij zowel de heren als vrouwen is voorlopig nog ver weg. De KNVB had gehoopt in het eerste weekend van februari de competities te kunnen hervatten. Het prijskaartje wat hangt aan de verplichte corona-tests voor spelers en technische staf bleek voor veel clubs een te groot struikelblok.


De tests dienen door de clubs zelf betaald worden zonder een financiële tegemoetkoming van de KNVB. Bij het hervatten van de competitie lopen die kosten op tot in de duizenden euro's. Naast het financiële gedeelte bleek ook de de huidige situatie betreffende het groeiend aantal besmettingen voor veel clubs een belangrijke reden om voorlopig nog af te zien van een hervatting. 'Wij willen de gezondheid van onze selectie en vrijwilligers hiervoor niet op het spel zetten', was een reden welke bij meerdere clubs gehoord werd.

Na een spoedvergadering op woensdag tussen de KNVB met alle betrokken clubs hadden deze tot vandaag 12.00 uur om een standpunt in te nemen.

Vanmiddag kwam de KNVB uiteindelijk met de volgende verklaring:

De zaalvoetbalcompetities Eredivisie mannen en vrouwen worden op korte termijn niet hervat. Dat is het resultaat van overleg tussen de verenigingen uit beide competities en de KNVB. Zowel de Eredivisie mannen als vrouwen willen graag de draad weer oppakken, maar kunnen om financiële en praktische redenen niet voldoen aan alle geldende richtlijnen voor topsportcompetities.

Topsporters die actief zijn in topsportcompetities mogen sinds 17 december onder voorwaarden weer in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Daarbij moeten zij wel kunnen voldoen aan het protocol Verantwoord Opstart Topsportcompetities.

Als de overheid overgaat tot versoepeling van de coronamaatregelen, wordt opnieuw bekeken wat dit voor consequenties heeft voor het restant van deze competities.