AMSTERDAM - Na het bericht over de versterking van Daan Dekker voor seizoen 2020-2021 zullen ook Valentijn Charbon en Luke Dommershuijzen de overstap maken naar Amsterdam. Ook in de staff van Heren 1 komt versterking met Simon Organ. Daarmee is het team van Heren 1 compleet.

Vanuit de Hoofdklasse komt Valentijn van Almeerse HC naar ons. De 19 jarige spits is een welkome versterking van de voorhoede, waar hij zowel binnen als buiten de cirkel een grote dreiging is. Valentijn woont met twee jeugdvrienden in Amsterdam, waar hij ook Mondzorgkunde studeert. Vorig jaar is hij met Jong Oranje 3e geworden op het EK en heeft hij het goal van het seizoen gemaakt.

Luke is een 18 jarige hockeyer met veel potentie die overkomt van MHC Ede. Het talent zal Amsterdam op het middenveld gaan versterken. Luke zit in het Nederlands onder de 18, waarmee hij in 2019 het Six Nations toernooi in Parijs won. Momenteel zit Luke in het 2e jaar van opleiding marketing- en communicatie van de Young Talent Academy in Nijmegen.

Naast deze talentvolle spelers, zal ook Simon Organ, naast Santi in het team komen. Na dit korte seizoen nemen we namelijk afscheid van assistent-coach Jan Jorn van ’t Landt. Jan Jorn kan zijn drukke maatschappelijke loopbaan als fysiotherapeut niet combineren met een volledige rol als assistent-coach. Simon komt over uit Engeland (Wimbledon) en zal na de zomer in Den Haag gaan wonen. In het verleden heeft hij al eerder in de Hoofdklasse gewerkt als coach van Hurley en Klein-Zwitserland. Met zijn aanstelling zorgen we voor extra Hoofdklasse ervaring en een positieve toewijding.

Afgelopen seizoen zijn samen met de komst van coach Santi veel jonge spelers aan de selectie van Heren 1 toegevoegd. Met Daan, Luke. Valentijn en Simon in de staff, bouwen we verder aan een dynamische mix van ervaren toppers enerzijds en jonge getalenteerde spelers met maximale ambitie anderzijds. Zoals Klaas Vering, bestuurslid Tophockey aangeeft “Een combinatie die voor de komende seizoenen een stabiele basis zal vormen”. Het doel is om consistent te presteren en daarmee de play-offs te halen.