HELMOND - Na drie nederlagen op rij heeft Helmond Sport weer eens een driepunter kunnen bijschrijven. Jong Ajax, dat juist drie overwinningen op rij had geboekt ging in Brabant met 3-1 onderuit.

Voor Jong Ajax leek het in eerste instantie een mooie avond te worden. Binnen een kwartier stonden de Amsterdammers al op voorsprong door Naci Ünüvar. Na dat doelpunt had de ploeg van trainer John Heitinga de controle over de wedstrijd, maar toch ging men met een gelijke stand rusten. Jellert van Landschoot zorgde voor de 1-1 door een counter doeltreffend af te ronden.

Helmond Sport bleek in de tweede helft de betere ploeg. Jossue Dolet scoorde kort na rust en na de tweede treffer van Van Landschoot was het duel beslist: 3-1.