HEERHUGOWAARD - HBOK blijft meedraaien in de top van de 3e Klasse A zaterdag. Dit weekend won de ploeg, zei het met enige moeite, met 2-3 bij Reiger Boys in Heerhugowaard dat de wedstrijd met negen man eindigde.

De ploeg uit Zunderdorp kende een voortvarende start want al binnen drie minuten kon Angelo Groen profiteren van balverlies van de thuisploeg. Hierna kwam keeper Raymond Dirven echter twee keer goed weg nadat een inzet van Leijdeckers van de lijn werd gehaald en Hakopov tegen de paal schoot. Op slag van rust was het vervolgens opnieuw Groen die de ruststand op 0-2 bepaalde.

Kort na de pauze was de spanning echter volledig terug toen een schot van Jeroen Kossen van richting werd veranderd. Mostapha El Aamrani bepaalde de marge echter weer op twee met de mooiste goal van de middag. Van buiten de zestien krulde hij de bal in de bovenhoek. Scheidsrechter Juninck had hierna de handen vol om de boel in het gareel te houden ondanks dat het daarvoor een redelijk sportieve wedstrijd was. Zowel Leijdeckers als Inecia van de thuisploeg werden na zich meerdere malen verbaal te hebben misdragen met twee keer geel van het veld gestuurd en daarnaast trok de arbiter nog zes keer geel. HBOK kwam nog heel even in de problemen tegen de negen van Reiger Boys toen Grooff een strafschop benutte, maar trok de drie punten toch over de streep.