ZUNDERDORP - HBOK heeft zijn status als titelkandidaat in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen waargemaakt door tegen FC Zaandam in de dubbele cijfers te belanden. Het doelpuntrijke duel eindigde uiteindelijk in 10-2.


Vooraf werd er al rekening gehouden met een hoge uitslag. FC Zaandam mist door blessures nog steeds bijna een elftal aan spelers en ging vorige week al hard onderuit tegen Aalsmeer (0-4) en HBOK wilde graag revanche nemen voor de twee verliespunten in Marken (1-1).

In het eerste kwartier werd er al driftig op los gescoord, maar verrassend genoeg konden de gasten uit Zaandam toen nog goed meekomen. Dennis Kaars had binnen zeven minuten al tweemaal gescoord, maar Zino Hartgers deed wat terug en ook op de treffer van Max Sajet had David Zwiebel nog een antwoord, 3-2 na een kwartier spelen.

De beslissing viel in de laatste tien minuten voor rust en wel door Romello Austin die binnen zes minuten een hattrick produceerde. Nerivio Kasanwirjo bepaalde de ruststand op 7-2. Na de rust kon HBOK het duel gecontroleerd uitspelen, maar in het laatste half uur ging men toch nog naar de dubbele cijfers. Austin maakte zijn vierde van de middag en Jeffrey Bok deed ook nog twee duiten in het zakje.