HEERHUGOWAARD - Door een 21-28 overwinning op KSV in Heerhugowaard doen de handbalsters van U.S. het nog steeds uitstekend in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Harald Stangeland deelt na zeven wedstrijden de koppositie met VZV 2.

In Heerhugowaard werd de toon al snel gezet door de Amsterdamse ploeg en nam het rap een voorsprong van zes goals waarbij met name topschutter Ilse Roemer weer aardig op schot was. Toch kon thuisploeg KSV het verschil voor de rust nog terugbrengen op drie (9-12) en kwam het kort na de pauze zelfs op één doelpunt van U.S.

Met drie doelpunten op rij wist men het verschil echter weer te maken om dit niet meer uit handen te geven met een 21-28 eindstand tot gevolg. Komende zaterdag 24 november wacht er in Sporthal De Pijp weer een belangrijke wedstrijd als de nummer vier in de stand, VVW 2, op bezoek komt.

KSV DS1 - U.S. DS1 21-28 (9-12)

Doelpunten U.S.: Ilse Roemer (8), Michelle ter Laak, Loekie Rooijakkers (ieder 4), Amber Detering (3), Kelly Hellinga, Silke Jonker, Kimberley Melissa Loo, Mitzi Stemerdink (ieder 2), Unaisia Bruijn (1).

Foto's: DP Sportfotografie