HEERHUGOWAARD - Met een 19-28 overwinning op KSV zijn de handbalsters van SV Zeeburg het jaar 2019 uitstekend begonnen. De ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen behoudt hierdoor de aansluiting met de twee koplopers in de Hoofdklasse, U.S en VZV 2.

In de Heerhugowaardse sporthal Waardergolf nam Zeeburg vanaf de eerste minuut een voorsprong om deze niet meer uit handen te geven al gaf de thuisploeg tot de pauze nog wel redelijk partij met een 10-12 eindstand tot gevolg.

Na de rust namen de gasten afstand al werd het nog even spannend aangezien KSV-aanvoerster Jonna Lemstra deze avond goed op schot was met acht treffers. Met vijf treffers op rij maakte Zeeburg echter weer het verschil om vervolgens uit te lopen naar een ruime zege. Bij Zeeburg werden de doelpunten gemaakt door Channa Goedhart (6), Nikki van Bel, Marlies Buur (ieder 5), Robin Haring (4), Amber Honing (3), Marin Engelage, Chantal Berkenvelder (ieder 2) en Britt Kersting (1).

Door de zege heeft SV Zeeburg nog altijd vier verliespunten meer dan beide koplopers. Komende zondag 13 januari speelt SV Zeeburg in eigen huis tegen VVW DS2.

Foto's: DP Sportfotografie