AMSTERDAM - In een bomvolle sporthal Elzenhagen heeft Succes Schoonmaak/VOC afgelopen zondag de Nederlandse titel in het dameshandbal geprolongeerd. De ploeg deed dit door directe concurrent Morrenhof Jansen/Dalfsen met duidelijke cijfers terug te wijzen (31-23).

Al vroeg in de wedstrijd leek de ploeg van de jonge trainer/coach Ricardo Clarijs (28) op weg naar een monsterscore. Bo van Wetering opende het doelpuntenbal met twee treffers en ook Dione Housheer en Rachel de Haze vonden enkele malen het net. Het was met name aan de talentvolle Dalfsen-goalie Yara ten Holte te danken dat de score in die fase niet nog verder op liep. Halverwege de eerste helft werd de thuisploeg echter slordiger in balbezit en kwam Dalfsen terug in de wedstrijd met een 14-12 ruststand tot gevolg.

Na de pauze werd VOC echter bij de hand genomen door de zeer talentvolle Housheer (18) die VOC na afloop van het seizoen gaat verlaten voor vermoedelijk een Deens avontuur. Met enkele fraaie treffers werd het gat vergroot en hoewel Dalfsen bleef strijden kwam de titel voor de Amsterdammers nimmer in gevaar. Na afloop van de met 31-23 gewonnen wedstrijd verklaarde Housheer voor de camera's van NH Nieuws dolgelukkig te zijn met de prolongatie van de titel: 'Het was een echte finale waarin je maar moet laten zien dat je echt de beste bent, en dat hebben wij gedaan. Ik ben supertrots op de teamprestatie vandaag.'