AMSTERDAM - Ajax heeft in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/2018 winst geboekt. Dat had de beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub vooral te danken aan de inkomsten uit transfers. Operationeel leed Ajax namelijk een verlies.

De nettowinst van Ajax kwam uit op 16,9 miljoen euro, tegen 29,2 miljoen een jaar eerder. Het eigen vermogen van de club steeg naar 175,5 miljoen. Uit de gewone bedrijfsvoering leed Ajax echter een verlies van 4,4 miljoen euro, wat de club zelf wijt aan het gebrek aan inkomsten uit Europees voetbal. Daar plaatste Ajax zich dit seizoen niet voor. In dezelfde periode vorig jaar had Ajax nog een operationele winst van 2,7 miljoen euro.

Aan transfersommen kreeg Ajax 37,9 miljoen euro binnen, mer name dankzij het vertrek van Davinson Sanchez, Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Omdat de club ook 10,7 miljoen euro afschreef op transfersommen bleef er onder de streep 27,2 miljoen euro over.

Voor het hele boekjaar 2017/208 verwacht Ajax ook een nettowinst en een operationeel verlies.

De selectie van het eerste elftal bestaat uit 26 spelers, 5 spelers zijn verhuurd en 38 spelers hebben een jeugdcontract.