AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 10 januari, reikte wethouder Kukenheim Jubileumpenningen uit aan voetbalvereniging GeuzenMiddenmeer en de Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging (A.C.K.V.) Oranje-Nassau. De uitreikingen vonden plaats in de ambtswoning tijdens de bijeenkomst ter ere van het 100-jarig bestaan van beide verenigingen.

GeuzenMiddenmeer
GeuzenMiddenmeer is ontstaan uit een fusie van de vereniging Roomsch Katholieke Amsterdamsche Voetbalvereniging en SNL Wilskracht. Op 29 december 1918 wordt de vereniging officieel opgericht. GeuzenMiddenmeer wil een bijdrage leveren aan de maatschappij door een plek te bieden voor mensen van verschillende afkomst, leeftijd en sekse.

GeuzenMiddenmeer is een toegankelijke vereniging met meer dan 1000 leden, 65 teams en ruim 600 vrijwilligers. Dagelijks voetballen kinderen, senioren en veteranen met veel plezier op Sportpark Voorland in Amsterdam. Daarnaast heeft GeuzenMiddenmeer een eigen clubhuis waar o.a. huiswerkbegeleiding wordt aangeboden. De vereniging organiseert diverse activiteiten voor jongeren en senioren, een familie-en vriendentoernooi (het Sixentoernooi) en een vriendinnendag.

Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging (A.C.K.V. ) Oranje Nassau
Zoals vele andere korfbalclubs is A.C.K.V. Oranje-Nassau als een schoolvereniging begonnen. De club werd Op 10 januari 1919 in opgericht en was de eerste Christelijke korfbalclub van Amsterdam. Omdat schoolclubs geen eigen terrein hadden, werden de competitiewedstrijden gespeeld op gemeentelijke sportvelden, zoals op het terrein aan de Plantage Parklaan (nu het veld van Swift), op het IJsclubterrein (het huidige Museumplein), of op velden aan de overkant van het IJ. In 1929 kreeg A.C.K.V. Oranje-Nassau een eigen terrein toegewezen, aan de Wandelweg, waar de club 32 jaar heeft gespeeld.

A.C.K.V. Oranje-Nassau heeft momenteel een vaste accommodatie op Sportpark Het Loopveld en telt 160 leden en heeft een vaste accommodatie op . A.C.K.V. Oranje-Nassau staat bekend om het speciale clubgevoel en besteedt extra aandacht aan de jeugd.

Jubileumpenning
De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.