THESSALONIKI - Ajax heeft zich met een 2-2 gelijkspel bij PAOK Saloniki een goede uitgangspositie verworven voor de return volgende week in de Johan Cruijff Arena. Behoudens twintig minuten voor rust was de ploeg van trainer Erik ten Hag in Griekenland de bovenliggende partij.

In de derde voorronde van de Champions League werden de Amsterdammers uitstekend op weg geholpen toen een vrije trap van Hakim Ziyech door de Griekse verdediger Giannoulis werd verlengd achter zijn eigen doelman. Ziyech had vervolgens de kans om die score te verdubbelen met opnieuw een van richting veranderd schot, maar hierna werd het spel van Ajax slordiger en hier profiteerde de thuisploeg optimaal van. Uit een snelle counter maakte Chuba Akpom de gelijkmaker en nog voor de rust werd het zelfs 2-1 toen Leo Matos een vrije trap van Biseswar tegen de touwen kon koppen.

In de tweede helft was Ajax weer de betere ploeg en kreeg het al snel een opgelegde kans toen de vrijstaande Ziyech over schoot. Klaas Jan Huntelaar zorgde uiteindelijk voor de verdiende gelijkmaker toen hij de bal gelukkig ontving van Varela. Via Huntelaar, Ziyech en invaller Marin kreeg Ajax de kans de wedstrijd te beslissen, doch de 2-2 lijkt een prima uitgangspositie om over een week de play-offs te behalen.

PAOK Saloniki - Ajax 2-2 (2-1)
10. Giannoulis 0-1