AMSTERDAM - Ajax, dat zich al eerder plaatste voor overwintering in de groepsfase, heeft woensdag de poule afgesloten met een gelijkspel duel tegen Bayeren München. In de Amsterdam Arena was het zes doelpunten, twee rode en vijf gele kaarten een knotsgek en bizar duel.

Door dit resultaat eindigt Ajax als tweede achter de Duitsers terwijl het er acht minuten voor tijd nog op leek dat de Amsterdammers de groepswinst voor het grijpen had. Dusan Tadic had de thuisploeg net vanaf de strafschopstip op 2-1 gebracht nadat hij eerder ook al voor de gelijkmaker had gezorgd. Bayern München was eerder in de 13e minuut op voorsprong gekomen door Robert Lewandowski.

Op het moment dat Tadic zijn tweede maakte stonden beide ploegen nog maar met tien spelers op het veld. Max Wöber kon inrukken na een stevige charge op Goretzka terwijl een paar minuten later Thomas Müller kon inrukken nadat hij Tagliafico tegen het hoofd raakte.

Na de 2-1 van Tadic gebeurde er echter nog veel meer want binnen een tijdsbestek van drie minuten hadden de Duitsers via opnieuw Lewandowski en Coman wederom een voorsprong genomen voordat Tagliafico in blessuretijd de eindstand op 3-3 bepaalde.

Ajax - Bayern München 3-3 (0-1)
13. Lewandowski 0-1