AMSTERDAM - Komend seizoen stapt de 22-jarige Freeke Moes over van Oranje-Rood naar Amsterdam. Na 4 mooie jaren bij topclub Oranje-Rood kiest Moes voor een nieuwe uitdaging in Amsterdam. Bij Oranje-Rood groeide ze in korte tijd uit tot een waardevolle speelster met haar karakteristieke vechtersmentaliteit, technische vaardigheden en snelheid.


‘Ik ben enorm blij met de komst van Freeke’, aldus coach van Amsterdam Robert Tigges. ‘Freeke is een complete speelster en kan echt iets toevoegen aan ons team’.

Freeke was sinds 2016/2017 onderdeel van het eerste damesteam van Oranje-Rood en was mede onderdeel van de opmars van Oranje-Rood dames 1 richting de top 4.

Na het doorlopen van alle nationale jeugdselecties maakte ze op 16 februari 2019 haar officiële debuut in het Nederlands team tijdens een Pro League wedstrijd in en tegen de Verenigde Staten (5-0). Freeke heeft inmiddels 5 interlands gespeeld en daarin 1 goal gemaakt. Op korte termijn volledig aansluiten bij Oranje is absoluut de ambitie.