AMSTERDAM - Ajax en Frank Peereboom hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 45-jarige oefenmeester loopt tot en met 30 juni 2026. Zijn oude contract liep tot medio 2025. Peereboom wordt met ingang van dit seizoen hoofdtrainer van Jong Ajax.


Frank Peereboom (Haarlem, 11 april 1979) volgt Dave Vos op, die als assistent-trainer wordt toegevoegd aan de staf van het eerste elftal. Peereboom begon zijn trainersloopbaan in 2004 als jeugdtrainer bij FC Volendam. Sinds 2011 is hij in verschillende functies werkzaam bij Ajax, zoals jeugdtrainer, technisch coördinator bovenbouw en analist van het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen was Peereboom actief als hoofdtrainer van Ajax O18. Urby Emanuelson en Yuri Rose blijven assistent-trainers bij Jong Ajax.

Frank Peereboom: "Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals 4,5 jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal. Talenten doorontwikkelen en afleveren bij Ajax 1 is het leuke aan deze baan. We willen wedstrijden winnen met aanvallend voetbal. Dat blijven de speerpunten voor komend seizoen.''

Technisch directeur Alex Kroes: " Frank Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans. Zijn manier van werken past bij onze visie op ontwikkelen en kansen geven. Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen."