ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eigen Kuip de Klassieker tegen Ajax met maar liefst 6-0 gewonnen. Deze zege is een verbetering van het record uit november 1964 (9-4). Daarnaast is het na de 0-4 eerder dit seizoen in de Johan Cruijff Arena de tweede maal dit seizoen dat de Amsterdammers volledig afgedroogd worden door de Rotterdammers.


Feyenoord draaide Ajax vanaf de aftrap de duimschroeven aan. Nadat Gimenez en Minteh al een kans hadden gemist, leek Ajax even wat meer controle te krijgen, maar dat bleek slechts schijn. Feyenoord gaf opnieuw gas en vanaf toen werden de gasten compleet van het veld geblazen. Feyenoord werd daarbij geholpen door het vele balverlies van de Amsterdammers.Gimenez miste eerste nog een reuzenkans na een slordige uittrap van Rulli, waarna Paixão en Minteh wel scoorden. Ajax wist zich na die dubbele dreun niet te herstellen en Feyenoord kwam op slag van rust ook nog op 3-0. Een omhaal van Gimenez leek naast te gaan, maar Hancko kreeg het hoofd er nog tegenaan.

Tien minuten na rust leverde Tahirovic de bal in en uitblinker Minteh maakte er 4-0 van. Invaller Van den Boomen was de volgende Ajacied die zich van de bal liet zetten en ditmaal profiteerde Timber. Paixão maakte de 6-0 waarbij de assist kwam van Geertruida, die tussen zeven Ajacieden in op de been bleef. Door de pandoering in De Kuip wordt Ajax op de ranglijst ook nog eens gepasseerd door NEC en staat nu zesde.