AMSTERDAM - Ajax heeft ook zijn derde groepsduel in de Champions League met volle overtuiging gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd Borussia Dortmund met 4-0 over de knie gelegd.


Ajax begon slordig, maar gooide al snel de schroom van zich af. De openingstreffer kwam op naam van Marco Reus, die een vrije trap van Tadic schampte met zijn kruin. Ajax was nu los en een kwartier later schoot Daley Blind, na een vloeiende combinatie met Sebastién Haller, met buitenkant links de 2-0 binnen. Het ontketende Ajax overklaste de Duitsers op alle fronten en nog voor rust waren Berghuis, Haller, Mazraoui en Gravenberch kansrijk. Pas op slag van rust kreeg de gevreesde Haaland zijn eerste kans, maar hij schoot recht op keeper Pasveer af.

Direct na rust was er nog een kans voor Haaland, maar een geweldige reflex van Pasveer en de lat voorkwamen een goal. Ajax schrok er niet van en Antony scoorde even later met een mooie geplaatste bal in de verre hoek. Op aangeven van Blind kopte Haller uitendelijk de vierde tegen de touwen waardoor de Amsterdammers met negen uit drie en een doelsaldo van 11-1 duidelijk de toon zetten in Groep C

Ajax - Borussia Dortmund 4-0 (2-0)
11. Reus (e.d.)
25. Blind 2-0
57. Antony 3-0
72. Haller 4-0