VOLENDAM - Na vier wedstrijden zonder winst heeft FC Volendam fors uitgehaald tegen Jong Ajax en daarmee de derde plek overgenomen in de Keuken Kampioen Divisie. met name dankzij een uitblinkende Francesco Antonucci wonnen de oranjehemden met 4-0.

Na afloop bleek dat de Amsterdammers 20% meer balbezit had dan de thuisploeg, maar bleken de Volendammers een stuk effectiever. Na een moeizaam eerste half uur sloeg de thuisploeg kort voor rust tweemaal toe door spelers die een gedeelte van de Ajax-jeugdopleiding hebben doorlopen. Antonucci haalde van grote afstand uit en gaven even later een pass op Ibrahim El Kadiri die de ruststand op 2-0 bepaalde.

Mocht Jong Ajax nog hoop hebben dan werd die snel na de rust de grond ingeboord door de tweede treffer van Antonucci. Jong Ajax probeerde het nog wel, maar keeper Nordin Bakker was niet van plan zich deze avond te laten passeren. In de slotfase wist invaller Jelle Duin zlefs nog een vierde Volendamse treffer te maken.

FC Volendam - Jong Ajax 4-0 (2-0)
34. Antonucci 1-0
38. El Kadiri 2-0
52. Antonucci 3-0