AMSTERDAM - Met nog drie wedstrijden te gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen lijken FC Twente en PSV de voornaamste kanshebbers op de titel te zijn. FC Twente sloeg zondagmiddag een gat van vier punten richting Ajax door op De Toekomst met 1-2 te zegevieren.

Een terechte overwinning voor de ploeg van Tommy Stroot dat met name in de eerste helft uitstekend speelde. De gasten kwamen na een klein kwartier op voorsprong toen aanvoerster Renate Jansen de bal hoog voorgaf waar Stefanie van der Gragt en keepster Lize Kop niet opgewassen waren tegen Fenna Kalma die koppend scoorde. Na een half uur verdubbelde men de voorsprong na een vloeiende aanval waarbij de bal via Suzanne Giessen en Kalma bij Anna-Lena Stolze terecht kwam die keepster Kop in twee instanties passeerde. Kort hierna deed Ajax via Eshly Bakker wat terug en de 1-2 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft wordt een offensief van Ajax verwacht, maar het is opmerkelijk hoe de Twentse verdediging en keepster Van Domselaar vrij simpel overeind blijven. Het grootste gevaar ontstaat pas in blessuretijd als Van der Gragt over mikt. De blijdschap bij FC Twente bleek dan ook groot dat nu één punt voorsprong heeft op PSV en vier punten op Ajax.

Komende vrijdag 14 mei treffen FC Twente en Ajax elkaar weer in Enschede.