ENSCHEDE - De strijd om de landstitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gaat tussen FC Twente en PSV. Vrijdagavond won FC Twente voor de tweede keer in de play-offs van Ajax dat daardoor uitgeschakeld is voor de titel. In Enschede maakte Renate Jansen de enige goal van de wedstrijd.


De zesvoudig landskampioen heeft nu een voorsprong van zeven punten op Ajax en is daardoor verzekerd van een Champions League-ticket. De ploeg van Tommy Stroot gaat echter ook voor de landstitel, maar moet daarin afrekenen met PSV dat maar één punt achterstand heeft. Volgend weekend speelt FC Twente thuis tegen ADO Den Haag. Ajax en PSV treffen elkaar dan in Amsterdam. Mocht de titelstrijd dan nog niet beslist zijn dan volgt op de laatste speeldag PSV-FC Twente.

Ajax kon net als in de verloren thuiswedstrijd geen vuist maken in Enschede al was de eerste grote kans voor Stefanie van der Gragt. Geheel vrijstaand haalde zij fraai uit, maar minstens zo knap was de redding van keepster Daphne van Domselaar. Na een half uur nam de thuisploeg een voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Rieke Dieckmann en een knappe assist van Anna-Lena Stolze kon aanvoerster Renate Jansen scoren. Deze klap kwam Ajax nimmer meer te boven. Sterker, met iets meer precisie had FC Twente de voorsprong zelfs verdubbeld. De Amsterdamse frustraties kwam in de slotminuut tot uiting bij Samantha van Diemen die na een forse charge rood zag.

FC Twente - Ajax 1-0 (1-0)
30. R. Jansen 1-0