ZAANDAM/AMSTERDAM - Goed nieuws voor hardlopers die nog een startbewijs zoeken voor de Dam tot Damloop. Er komen extra startbewijzen vrij voor het grootste hardloopevenement van Nederland. Vanaf maandag 3 juni om 9.00 uur gaan de vrijgekomen kaarten voor de 10 Engelse Mijl in de verkoop. De extra kaarten worden verkocht via www.damloop.nl.

De vrijgekomen startbewijzen waren gereserveerd voor sponsors en relaties en worden nu omgezet naar reguliere startplekken. De startnummers voor de Dam tot Damloop die in eerste instantie beschikbaar waren, gingen begin april in de verkoop en waren binnen vijf dagen uitverkocht. Er kunnen maximaal 46.000 hardlopers meedoen aan de 10 Engelse Mijl wedstrijd tussen Amsterdam en Zaandam.

Over het evenement
Op zondag 22 september vindt de 35e editie van de Dam tot Damloop plaats. Het evenement staat ieder jaar garant voor een aantal vaste ingrediënten. Traditioneel starten de deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers door Amsterdam-Noord aangemoedigd door een uitbundige menigte en meer dan vijftig opzwepende bandjes en acts. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar 150.000 toeschouwers samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat.

Damloop by night
Zes jaar geleden besloot organisator Le Champion dat één dag niet genoeg is voor het grootste hardloopfeest van het jaar. Daarom werd de Damloop by night in het leven geroepen, dit jaar op zaterdagavond 21 september. Het gevoel van de Dam tot Damloop, maar dan in de avond en een kortere afstand, namelijk 5 Engelse Mijl (8 km). Aan dit onderdeel kunnen maximaal 15.000 hardlopers meedoen. Inschrijven kan via www.damloopbynight.nl.