HAARLEM - Koninklijke HFC heeft een unieke kans laten liggen om gelijk te spelen in de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de ex-internationals. In de laatste minuut misten de Haarlemmers een strafschop die werd gekeerd door keeper Sander Westerveld. Een paar minuten had Glenn Helder, eveneens vanaf de strafschopstip, wel raak geschoten waardoor het Oranje-team met 0-1 zegevierde.

Lang leek het er zelfs op dat het duel in een doelpuntloze puntendeling zou eindigen, iets wat in de historie nog nooit eerder was gebeurd. Evenwel waren er wel kansen voor beide teams. Bij Oranje bijvoorbeeld voor Simon Tahamata, met 63 jaar de oudste speler op het veld, maar ook Martijn Reeuser (vrije trap) en Michael Mols (paal)misten het geluk. Aan de andere kant had Krul de bal voor het inschieten, maar stond Westerveld op zijn post.

Acht minuten voor tijd ging de nul alsnog van het scorebord toen Helder een strafschop versierde en die vervolgens zelf benutte. In de laatste minuut kregen ook de Haarlemmers een strafschop van scheidsrechter Ruud Bossen, maar keeper Westerveld kon de bal pakken.