ROME - Ajax is woensdagavond gesneuveld in de kwartfinale van de Europa League. Nadat de ploeg van Erik ten Hag vorige week de thuiswedstrijd tegen AS Roma verloren zag gaan (1-2) kwam men in Stadio Olimpico niet verder dan een 1-1 gelijkspel.


Na een goede start van de thuisploeg met twee kleine kansjes laten de Romeinen de bal voornamelijk aan Ajax en namen een afwachtende houding aan. Ajax doet overigens niet al teveel met het balbezit. Een schot van Klaassen strandt in de hechte Italiaanse defensie en Tadic laat zich te opzichtig vallen waardoor hij geen strafschop krijgt.

Ten Hag brengt in de rust Brobbey voor Antony en de jonge spits bewijst gelijk zijn waarde. Na een goede pass van Schuurs laat hij keeper Pau Lopez kansloos. Kort daarna wordt er een goal van Tadic afgekeurd omdat er een overtreding van Tagliafico aan vooraf ging. Terwijl AS Roma nauwelijks kansen krijgt zorgt een ongelukkig moment toch voor de 1-1. Na een ongelukkige glijpartij van Timber weet Dzeko van dichtbij gelijk te maken. Idrissi en Traoré moeten voor extra aanvallende impulsen zorgen in de slotfase, maar echte kansen krijgen de Amsterdammers niet meer waardoor men zich vanaf heden volledig kan richten op de competitie en bekerfinale tegen Vitesse van komende zondag.