ENSCHEDE - In de Eredivisie Vrouwen heeft regerend landskampioen FC Twente zondagmiddag een flinke tik uitgedeeld aan directe concurrent Ajax. In de Grolsch Veste won de thuisploeg met 3-1. Beide ploegen hebben daardoor nu 24 punten al speelde FC Twente een wedstrijd minder.

FC Twente en Ajax hadden voorafgaand aan de topper nog geen punt laten liggen en FC Twente had zelfs in zeven wedstrijden slechts één tegengoal hoeven incasseren. Ook tegen Ajax stond de defensie voor keepster Daphne van Domselaar als een huis. Na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding toen Suzanne Giesen alert was bij een corner. Ajax kreeg op slag van rust de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Van Domselaar keerde de strafschop van Romée Leuchter.

Na een kwartier in de tweede helft liep FC Twente verderuit toen Caitlin Dijkstra van dichtbij scoorde. Leuchter bracht tien minuten later de spanning terug, maar FC Twente wist voor de achtste keer in de laatste negen ontmoetingen van Ajax te winnen. In de slotminuut bepaalde Elena Dhondt de eindstand op 3-1.