VELSEN-ZUID - In de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax de koppositie heroverd na een eclatante zege op Telstar. In Velsen-Zuid zegeverde de ploeg van coach Suzanne Bakker met liefst 2-7.

Wie iets te laat was in het Telstar-Stadion kon zomaar een paar doelpunten gemist hebben. Ajax had na vier minuten al een 0-2 voorsprong te pakken en wist in iets langer dan een half uur liefst zesmaal te scoren. Romée Leuchter opende de score en die werd verdubbeld door Chasity Grant. Na de tweede treffer van Leuchter deed Telstar nog iets terug via Dominique Bruinenberg. Via de derde van Leuchter en treffers van Tiny Hoekstra en Nadine Noordam liep Ajax echter snel uit naar een 1-6 rusttand.

Na de rust kon Ajax gas terugnemen al voltooide Hoekstra de zevenklapper met haar tweede doelpunt. Namens Telstar bepeelde Samya Hassani de eindstand op 2-7.

Ajax gaat met 15 punten uit 5 wedstrijden nog altijd aan kop. Telstar wavht na vier wedstrijden nog op het eerste punt en is hekkensluiter. Telstar gaat komende vrijdag op bezoek bij Excelsior. Ajax speelt op zondag om 12.15 uur de uitwedstrijd bij VV Alkmaar.