AMSTERDAM - Vandaag opent Aspire Academy (www.aspire.rugby) haar deuren in het hart van de Nederlandse sportgeschiedenis - het Olympisch Stadion in Amsterdam. In nauwe samenwerking met Rugby Nederland, biedt Aspire Academy high performance rugbyprogramma's aan voor zowel spelers als trainers. Het ultieme doel is om hand in hand met Rugby Nederland, de Rugby Academies, Clubs en alle rugbyers in Nederland, die de sport een warm hart toedragen, het Nederlandse rugby naar het wereldpodium te brengen!

Aspire Academy is ontstaan in directe samenwerking met Rugby Nederland. Alle programma’s en trainingen, gericht op het accelereren van talentontwikkeling, worden gezamenlijk uitgedacht, ontwikkeld en aangeboden. Op deze wijze zetten beide partijen zich niet alleen in voor het aanbieden van diensten van de allerhoogste kwaliteit, maar is dat alles wat wordt aangeboden ook in lijn met de door Rugby Nederland ontwikkelde Pathway. Aspire werkt daarnaast samen met een select gremium van de beste rugby trainers en coaches in Nederland. Denk hierbij aan de volledige technische staf van Oranje Onder 20 (recent winnaars van het Europees Kampioenschap), maar ook een selectie van bondscoaches en staf van Oranje Onder 16, 17 en 18.

Met Rugby Nederland, de Nederlandse Rugby Academies en Stellenbosch Academy of Sport (Zuid Afrika) als partners, biedt Aspire Academy verscheidene producten aan om deze ambitie vorm te geven:

-

Het ENTC (Excel Nationaal Training Centrum)

: Aspire Academy biedt een rugby opleiding aan, die bedoeld is voor spelers (m/v), die de bestaande regionale academies (leeftijd 13-18) hebben doorlopen, regionaal rugby spelen, en/of al onderdeel zijn van de Jong Oranje selecties. De ENTC spelers ontvangen in een jaarprogramma, 4 dagen per week High Performance trainingen, om ze aansluiting te laten vinden tot de absolute top in Europa. Dit combineren zij met de “reguliere” trainingen en wedstrijden bij hun clubs. Het programma is eveneens zeer goed te combineren met een opleiding aan één van de Amsterdamse onderwijsinstellingen zoals het Cruyff College of de Cruyff Academy, de ROC’s, de HvA of de UvA.

-

CPD (Continuous Professional Development ) programma’s:

De coaching-staff van Aspire Academy brengt middels exclusieve 1- of 2-daagse “masterclasses”, zowel spelers als coaches, de fijne kneepjes van het vak over. Dit kan in de vorm van verschillende modules, welke in lijn met World Rugby en Rugby Nederland certificering zijn ontwikkeld.

-

High Performance Kampen:

Ook worden, tijdens vakanties en feestdagen, via het Aspire.Rugby platform kampen aangeboden aan spelers, die op topniveau hun rugby vaardigheden verder willen verbeteren.

-

International Pathway:

Door de exclusieve samenwerking met o.a. SAS (Stellenbosch Academy of Sports), biedt Aspire Academy tevens de mogelijkheid om een stage in Zuid-Afrika te doorlopen. De stages zijn onderdeel van het ENTC programma, nauw afgestemd met onze lokale partners en continu gemonitord door onze coaching-staff. Tien topatleten bevinden zich momenteel in Zuid-Afrika waar zij, tot Juli 2024, deelnemen aan het prestigieuze SASRII programma. Na een zeer intensieve periode van zes maanden, zullen de spelers weer terugkeren naar het ENTC om daar hun nationale trainingen voort te zetten.

De filosofie van Aspire Academy is te herleiden tot de letters die het woord ASPIRE maken: Always ON, Selflessness,

P

erseverance, Inspire, Respect en Excellence. Deze waarden passen niet alleen uitstekend bij Rugby, maar vormen de basis van de Aspire filosofie; “Better People Make Better Rugby Players”. Het streven van Aspire Academy is niet alleen om technisch betere, sterkere en fittere spelers af te leveren aan het Nederlandse Rugby, maar hen ook te voorzien van een mentaliteit die hoort bij rugby, topsport en het leven. Het teruggeven van deze waarden aan de maatschappij is een integraal onderdeel van onze Academy (Giving-Back).

Testimonials

Kristof Vanhout, Technical Director van Rugby Netherland:

“De toewijding van Aspire Academy om rugby in Nederland naar een hoger niveau te tillen is bewonderenswaardig. Hun innovatieve programma's en partnerships gaan een aanzienlijke impact hebben op de ontwikkeling van spelers en coaches op alle niveaus. Rugby Nederland staat volledig achter Aspire Academy en ik kijk uit naar de positieve resultaten van hun inspanningen op het Nederlandse Rugby”.

Gareth Gilbert, Medeoprichter van Aspire Academy:

"Bij Aspire Academy zijn we toegewijd aan het verder vormgeven van de toekomst van het rugby in Nederland. Door onze topsportprogramma's en strategische partners streven we ernaar spelers en coaches in staat te stellen zowel op-, als buiten het veld uit te blinken. Ik zie er naar uit om de impact te zien, die we zullen hebben op individuele spelers en coaches, alsmede de rugby-gemeenschap in zijn geheel”.