AMSTERDAM- Voorafgaand aan de Dam tot Damloop zijn er ieder jaar ook de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam en Amsterdam-Noord, speciaal voor de jonge hardlopers. In Zaandam staan er naar verwachting 3.000 kinderen aan de start. In Amsterdam-Noord in het Molenwijkpark wordt er voor zo’n 1.000 kinderen een Mini Dam tot Damloop gehouden. Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan verschillende afstanden.


Zaandam

Het Mini Dam tot Damloop spektakel begint al in de startvakken. Hier wordt namelijk een speciale warming-up gegeven door Juvat (bekend van o.a. So You Think You Can Dance) samen met Druppie en wethouder Mutluer van de Gemeente Zaanstad. Na het startschot volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat. Later op de dag eindigen hier ook tienduizenden deelnemers van de grote Dam tot Damloop. De kinderen krijgen bij de finish naast de medaille een flesje water om de dorst te lessen. Dit is in het kader van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), waar de gemeente Zaanstad actief mee bezig is. Na afloop van de Mini Dam tot Damloop in Zaandam vindt een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Hier zijn leuke sport- en spelactiviteiten voor de kleine deelnemers. Laat je schminken, leef je uit op de stormbaan en geniet van de muziek van de DJ. Dit feest mag je niet missen!


Molenwijk

In Amsterdam-Noord kunnen de kinderen ook meedoen aan de Mini Dam tot Damloop. Deze Mini Dam tot Damloop wordt georganiseerd door de afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord voor de scholen uit de omgeving. In de Molenwijk start om 9.00 uur een spectaculaire warming-up, dit gebeurt op het schoolplein in de Molenwijk. Kinderen kunnen in Amsterdam kiezen uit 1,0 of 1,8 km, afhankelijk van de leeftijd. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen naast een welverdiende medaille vanuit Le Champion ook een flesje water krijgen. Daarna worden er in het park leuke activiteiten georganiseerd.


Mini Dam tot Damloop clinics

Donderdag 5, 12 en 19 september organiseert Le Champion (organisator van de loop) in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad en AV Zaanland de Mini Dam tot Damloop clinics. Tijdens deze clinics wordt aandacht gegeven aan de looptechniek, de warming-up en het looptempo. De clinics worden gegeven op de atletiekbaan van AV Zaanland (Willy Lust, J.A. Laanplein 5 te Zaandam), van 18.00–19.00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en de clinics zijn geheel gratis! De clinics worden gegeven door ervaren looptrainers van AV Zaanland.


Inschrijven

Heb jij je nog niet ingeschreven voor één van de Mini Dam tot Damlopen? De inschrijving sluit maandag 9 september. Zorg dat je je voor deze dag nog inschrijft, zodat je op zondag 22 september aan de start staat. Op de dag zelf is inschrijven niet mogelijk. Inschrijven kan via www.damloop.nl.