AMSTERDAM - Met een derde plaats doet AFC het naar behoren in de Tweede Divisie. Desondanks is de club er nog niet uit met Ton du Chatinier over een nieuw contract. Beide partijen verwachten dat er pas in maart of april een definitieve beslissing genomen gaat worden over de toekomst van de hoofdtrainer.

”Ik heb er niet zoveel haast mee”, zegt du Chatinier. ”Ze willen het hier altijd op het jaardiner (afgelopen woensdag , red.) bekend maken. Ik vind het nog een beetje vroeg, we doen het rustig aan. Laten we eerst maar weer een paar wedstrijden gaan spelen en dan zien we het wel.” Voorzitter Ad Westerhof blijft rustig onder de situatie. ”We zijn tevreden over Ton. Op een gegeven moment zullen we wel iets gaan bedenken. Voorlopig gaat het prima. We staan er heel relaxed in en hij ook.”

AFC kwam tot op heden nog niet in actie sinds de winterstop. De competitiewedstrijden tegen De Treffers en Jong Vitesse werden allebei afgelast. Om die reden werkte AFC een oefenduel af tegen het zaterdagelftal van Benno Nihom. Door doelpunten van Jonathan Richard, Johan Kulhan en Matthijs Jesse werd er een 3-2 overwinning geboekt. Du Chatinier: ”Het werd een keer tijd dat we weer een wedstrijd gingen spelen. We hebben alleen getraind tot nu toe. Woensdag spelen we nog tegen SDO en dan laten we in principe de elf spelers staan die zondag moeten gaan voetballen tegen VVSB. We moeten maar weer afwachten of deze wedstrijd doorgaat.”