DORDRECHT - Op zaterdag 18 februari reisden 8 Amsterdamse judoka's af naar Dordrecht om daar deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap onder 21 jaar. Het was een zwaar bezet toernooi. De Amsterdammers hebben gevochten voor wat ze waard waren en gingen met drie bronzen plakken naar huis.


Alle Amsterdamse medaillewinnaars hebben hard geknokt en alleen verloren van de latere Nederlands kampioenen. Gabriël Meléndez kwam de latere kampioen al in zijn eerste wedstrijd tegen. Na dat eerste verliespunt knokte hij zich heel knap terug door de volgende zes wedstrijden te winnen. Senne van Suylen won zijn eerste partij. Bij zijn tweede pot moest hij echter zijn meerdere erkennen maar daarna knokte hij zich terug voor de strijd om het brons. Jona Visser wist 5 matches te winnen maar liep in de halve finale tegen de latere Nederlands kampioen aan.

Linda Verhaart (Bos Sport) kwam ook heel dichtbij het edelmetaal maar won de strijd om het brons net niet en werd daardoor vijfde.

Coach Ramadan Darwish TopJudo Amsterdam: 'We hebben dit jaar veel beter gescoord dan vorige jaren, wat laat zien dat we zeker op de goeie weg zijn. Ik ben ook trots dat onze judoka's er zo goed in geslaagd zijn om de tegenslag van een verliespartij snel achter zich te laten en door te knokken voor een podiumplaats. We hebben opnieuw laten zien dat we horen bij de landelijke judotop!'

De medaillewinnaars NK -21 2023

🥉Gabriël Meléndez - 66 kg Judo Academie Amsterdam

🥉Jona Visser - 73kg Judo Academie Amsterdam

🥉Senne van Suylen - 81 kg Judoschool van Heest

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

Aangesloten verenigingen zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Sportschool Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Judo Club Amstelveen, Kenchutai‍ , Van de Kamp Sport, Dojo 't Loo, Judoschool Cees Veen, SV Kodokan, Judoschool Amstelveen en Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl